Geaccrediteerde nascholing voor tandartsen
Menu

Over de kennistoetsen

Mijn abonnement staat op naam van de praktijk. Hoe krijg ik een certificaat van de kennistoets die op mijn naam staat en niet op naam van de praktijk?

U kunt via het contactformulier opgeven op welke naam u het abonnement wilt zetten. De naam van uw praktijk kan ook gewoon blijven staan in het abonneebestand. Let op: dit betekent wel dat u alleen kunt deelnemen aan de kennistoetsen en uw collega's niet. Als uw collega's dit ook willen, dan zullen zij ook een individueel abonnement of lidmaatschap moeten nemen op QP-Tandheelkunde.

Wanneer heb ik een kennistoets met goed gevolg afgelegd?

U heeft een kennistoets gehaald als u minimaal 80% van de stellingen correct heeft beantwoord.

Als ik een kennistoets met goed gevolg heb afgelegd, krijg ik mijn certificaat dan per mail of per post?

Als u de kennistoets met voldoende resultaat heeft afgelegd, krijgt u een op naam gesteld certificaat in beeld dat u kunt printen. Ook wordt het certificaat verstuurd als pdf-bestand naar uw e-mailadres. Wij raden u aan het bestand op te slaan op uw computer en/of te printen en te bewaren.

Als ik mijn certificaat wil openen/weergeven, krijg ik de melding 'onbekend bestand'.

In dat geval moet u eerst gratis Adobe Reader installeren.

Ik heb mijn kennistoets met goed gevolg afgelegd, maar heb geen certificaat per e-mail ontvangen.

Wellicht heeft uw spamfilter de betreffende mail met bijlage als 'spam' gezien. Open in uw e-mailprogramma de map waarin spam wordt geplaatst (meestal 'spamfilter' of 'ongewenste mail' genoemd) en kijk of de mail hier is terug te vinden. Zo niet, print uw certificaat dan via het overzicht kennistoetsen.

Wie stuurt de resultaten van de kennistoetsen naar het KRT?

Na afronding van uw toets krijgt u de optie om uw resultaat door te sturen naar uw persoonlijk dossier in GAIA / PE-Online. U kunt dit ook op een later tijdstip doen.

Een certificaat van uw nascholingsresultaat is ook altijd ter beschikking in het onderdeel Mijn dossier. Wij raden u aan de pdf-certificaten bij wijze van extra zekerheid op te slaan op uw computer en/of te printen en te bewaren.

Ik ben mijn certificaat van een eerder gemaakte kennistoets kwijt. Kan ik een nieuw certificaat ontvangen?

Dit is helaas niet mogelijk. U kunt wel uw persoonlijk overzicht 'Certificaten’ raadplegen (na inloggen). Vanaf hier krijgt u een overzicht van de met goed gevolg afgelegde kennistoetsen. Hier kunt u ook uw certificaten openen en printen. U kunt hier ook alsnog uw punten insturen naar GAIA/PE-online.

Ik ben tussentijds gestopt met mijn kennistoets. Kan ik deze weer beginnen waar ik ben geëindigd?

Ja, dat kan. De door u beantwoorde vragen worden opgeslagen tot afronding van de toets.

Het lukte mij in eerste instantie niet om 80% van de stellingen juist te beantwoorden. Kan ik een nieuwe poging wagen?

Ja, u kunt de kennistoets in totaal driemaal afleggen.

Hoe lang blijven de kennistoetsen actief? Met andere woorden: binnen welke termijn moet ik een kennistoets afleggen?

Tot één jaar na verschijning van een QP-aflevering kunt u een kennistoets afleggen. Er is één uitzondering: als u uw lidmaatschap heeft opgezegd kunt u de nog geldige kennistoetsen maken tot het einde van het betreffende academisch jaar: uiterlijk tot 31 augustus.

Ik heb mij recentelijk opgegeven als abonnee, maar ik zou toch ook graag de kennistoetsen willen maken (met certificaat) voor alle nummers van dit jaar. Kan dat?

Dat kan, als u met terugwerkende kracht abonnee wordt (met ingang van 1 september van het afgelopen academisch jaar). U krijgt dan de tijdschriftafleveringen die u nog niet heeft ontvangen toegestuurd (indien voorradig).