Geaccrediteerde nascholing voor tandartsen
Menu

Houd uw kennis en vaardigheden up-to-date

Nascholing kan prettig en gezellig zijn, maar is ook serious business. U volgt nascholing om er in uw dagelijks praktijk direct profijt van te hebben, zonder open deuren en onnodige herhaling. Topklinische, maar toch voordelige nascholing die uw kostbare tijd waard is. Wilt u een compleet nascholingspakket met veel keuzevrijheid? Meld u dan aan bij Quality Practice Tandheelkunde!

Met ons voordelige lidmaatschap krijgt u:

 • 3 themadagen naar keuze
 • 6 tijdschriftedities met bijbehorende kennistoetsen
 • 2 webtv/e-learnings
 • 35 KRT-punten per jaar (geaccrediteerd met Q-Keurmerk)

Uiteraard kunt ook alleen abonnee worden van het nascholingstijdschrift, of een losse themadag bezoeken.

Word lid of abonnee

Geachte relatie,

Afgelopen maandagavond zijn er door het kabinet wederom verscherpte maatregelen (https://nos.nl/artikel/2328088-alle-bijeenkomsten-tot-1-juni-verboden-boetes-op-schenden-1-5-meter-regel.html) aangekondigd. Eén van deze maatregelen is het algehele verbod op bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni 2020. Dit betekent dat het klassikale bij- en nascholingsonderwijs van ADE tot 01 juni 2020 in zijn geheel komt te vervallen.

Heeft u zich ingeschreven voor bij- en/of nascholing bij ADE in de periode tot 1 juni 2020? Dan ontvangt u binnen een week bericht over het alternatief dat ADE u kan aanbieden, specifiek voor de betreffende cursus. Wij zijn met alle betrokken cursusleiders en met ACTA in overleg, en verwachten u op korte termijn ook digitale leermiddelen aan te kunnen bieden. Klik hier voor de informatie over de inhaalmogelijkheden.

Mocht u na de berichtgeving van volgende week nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via ade@acta.nl en op telefoonnummer: 020-5980308.

Themadagen 2020-201

Heeft u afgelopen jaar themadagen gemist? Klik hier voor de informatie over de inhaalmogelijkheden.

De themadagen voor het seizoen 2020-2021 hebben de volgende onderwerpen:

 • Een gaatje: van eerste begin tot minimaal invasieve behandeling; oktober 2020
 • Bruxisme; november 2020
 • Bijzondere patientengroepen; januari 2021
 • Orthodontie; maart 2021
 • (Genees)middelengebruik; april 2021
 • Taakherschikking; mei 2021
 • Radiologie; juni 2021
 • Muziek in de tandheelkunde; juli 2021

Locaties: ACTA Amsterdam | Spant!, Bussum | Orpheus, Apeldoorn | 1931, Den Bosch | Van der Valk Hotel, Breukelen

Editie 6

Parodontologie: richtlijn, classificatiesysteem en peri-implantitis opnieuw bekeken

De richtlijn Parodontologie in de algemene praktijk: achtergrond en toepasbaarheid

Nieuwe ontwikkelingen in de zorg, de wetenschap en de samenleving compliceren het blijven toepassen van het Paro-Protocol daterend uit 1998. Een groep clinici is in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie bij elkaar gekomen om een nieuwe klinische richtlijn Parodontologie te schrijven voor de algemene praktijk. De doelstelling was een uniforme en wetenschappelijk onderbouwde manier van tandheelkundig handelen ten aanzien van screening, diagnostiek en behandeling van parodontale problemen. De nieuwe richtlijn werkt de parodontale behandeling uit, van preventieve tot curatieve zorg. Details met betrekking tot de behandelwijze en het kritisch evalueren van het behandelresultaat zijn de belangrijkste toevoegingen ten opzichte van het Paro-Protocol van 1998. In de nieuwe richtlijn zijn verschillende mogelijkheden opgenomen. Dit reflecteert hoe dynamisch parodontale therapie is. Dit biedt de behandelaar ook meer mogelijkheden voor zorgverlening op maat, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van elke patiënt en soms ook op diens beperkingen.

Lees het hele artikel

Parodontitis en OSAS: zijn er overeenkomsten?

Parodontitis en OSAS zijn twee aandoeningen die meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken. Verschillende risicofactoren die van invloed zijn op de algemene weerstand worden zowel bij parodontitis als bij OSAS gezien. Anderzijds delen OSAS en parodontitis een aantal ziektebeelden, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Veel patiënten zijn zich er niet van bewust dat ze OSAS hebben. Daarom zouden (mond)zorgprofessionals er extra alert op moeten zijn. Bij het vermoeden van OSAS kan een patiënt worden doorverwezen naar de huisarts.

Lees het hele artikel

Bekijk alle artikelen

Webtv

Quality Practice Tandheelkunde biedt leden de mogelijkheid jaarlijks 2 KRT-punten te behalen via webtv in combinatie met e-learning. Elke film duurt circa 40 minuten. Aan het eind van de film krijgt u 5 stellingen in beeld. Als u 80% goed heeft beantwoord, ontvangt u een certificaat voor 1 KRT-punt. In totaal kunt u dus 2 KRT-punten behalen.

Geaccrediteerde nascholing

De producten en diensten van Quality Practice Tandheelkunde zijn geaccrediteerd door het Q-keurmerk (voor tandheelkundige bij- en nascholing) en het KRT (kwaliteitsregister voor tandartsen).